woensdag 19 december 2012

De juiste winterband voor je Dacia

Tekst: Dietmar Töpfer (www.tirendo.nl)

Hoe vind ik nou de juiste winterband ?

Dit is een vraag, die zich wel meer Nederlanders in deze tijd van het jaar stellen. Nederland kent niet echt een koude winter, maar zelfs als je niet op wintersportvakantie vertrekt, zijn winterbanden belangrijk voor je veiligheid. Ze bestaan uit een speciale rubbersamenstelling, die aanzienlijk zachter is dan die van de zomerbanden en zelfs bij lagere temperaturen niet hard wordt. Het loopvlakontwerp heeft ook meer lamellen, waarin veel sneeuw past en zo een beter contact met het wegdek mogelijk maakt. Kortom: Enkel aangepaste winterbanden garanderen een goede grip op gladde baan en beschermen je voor ongevallen.

Geld is geen reden om de bandenwissel niet te doen! Winterbanden zijn uiterst zuinig, want ze moeten slechts na ongeveer 5-6 jaar vervangen worden. Dacia rijders hebben daarbij het voordeel, dat het merk geen vaste bandenpartner heeft. Dit geeft de Dacia-bestuurder een grote vrijheid bij zijn keuze voor de juiste band. En deze, net zoals de Dacia zelf, hoeft zeker niet duur te zijn!

Dacia Sandero Stepway Duurtest 04

Voor de Sandero (Stepway)  raad ik de I Cept Evo W310 van Hankook aan. Deze Ultra-High-Performance winterband is het opvolgmodel van de bekende Icebear W440 (die nu nog enkel voor kleine maten verkrijgbaar is) en staat bekend voor zijn uitstekende rentabiliteit. Het asymmetrisch dual-function-loopvlak garandeert een goede grip op zowel natte als bevroren straten.

Dacia Duster in de winter 05

De Dacia Duster kan uitstekend met offroad omgaan. Voorwiel- of vierwielandrijving, het rijcomfort is gegarandeerd. Dankzij de Snow-Catcher-Technologie van de Fulda Kristall Control wordt meer sneeuw opgevangen. Op die manier voorkomt hij het slippen bij de meest extreme weersomstandigheden. Hierdoor is de Kristall Control van Fulda een perfecte match!

Voor meer informatie over deze verschillende modellen, kun je op onze site www.tirendo.nl terecht. Daar vind je een hele reeks gedetailleerde productbeschrijvingen, die door mij persoonlijk goedgekeurd zijn.

Als afsluiter, wens ik jullie allemaal een veilige winter.

Dietmar Töpfer

Dacia Duster Offroad 07

Nog meer informatie over (winter) banden en tips lees je hier:

Dacia Duster 4x4 Monique 01

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Feestdagen 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten