maandag 15 april 2013

Dacia Dokker Van vanaf 6.990 euro

Persbericht Dacia.nl

Riante laadruimte, optimale toegankelijkheid en een Dacia-prijs

Dacia zorgt voor opschudding in het segment van de lichte bedrijfswagens. De nieuwe Dokker Van combineert een riante laadruimte, optimale toegankelijkheid en efficiënte motoren met een ongekende prijs-kwaliteitverhouding. De Dacia Dokker Van is er nu vanaf 6.990 euro excl. BTW en BPM.

Dacia Dokker Van vanaf 6990 euro

De nieuwe Dacia Dokker Van is een uitblinker op het gebied van praktische bruikbaarheid. Deze bedrijfswagen biedt een riant laadvolume van 3,3 m3, een laadhoogte van 1,27 meter en handige, asymmetrische achterdeuren die tot 180 graden kunnen worden geopend. Uniek in dit segment is de standaard aanwezige schuifdeur aan de rechterzijde. De opening van de schuifdeur bedraagt maar liefst 703 mm, de breedste in dit segment. Andere praktische standaardeigenschappen zijn het laadvermogen tot 750 kg, het volledige tussenschot met ruit en de acht bevestigingspunten in de laadvloer.

De Dacia Dokker Van verslaat al zijn concurrenten als het gaat om ‘cost of ownership’. Door gebruik te maken van beproefde techniek uit de Renault Groep, staat de Dacia Dokker Van garant voor een gunstig brandstofverbruik en een minimale CO2-uitstoot.

Dacia Dokker Klussenbus 01

De Dokker Van biedt keuze uit drie motoren. De basisversie wordt aangedreven door de 1.6 MPI 85-motor. Deze benzinemotor verbruikt 7,5 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 175 g/km. De dieselmotoren – de dCi 75 en dCi 90 – noteren beide een verbruik van 4,5 l/100 km met een CO2-emissie van slechts 118 g/km.
Voor de Dokker Van heeft Dacia twee uitrustingsniveaus samengesteld. De Basic-uitvoering is standaard uitgerust met onder meer ABS en noodstopbekrachtiging, een bestuurdersairbag, dagrijverlichting, een bergvak boven in het dashboard en tussen de stoelen, een 12-voltaansluiting en een volwaardig reservewiel. Het laadvermogen van de Basic-uitvoering bedraagt 600 kg.

De Ambiance-uitvoering is alleen leverbaar in combinatie met een dieselmotor. Deze is bovenop de Basic-uitvoering voorzien van onder meer beschermstrips op de flanken, cabineventilatie met recirculatiestand, hardboard beschermdelen in de laadruimte, een bergruimte boven de voorruit en radiovoorbereiding. Deze uitvoering is leverbaar met talloze opties op het gebied van veiligheid, audio en functionaliteit.

Dacia Dokker Oostenrijk 03

De prijzen van de nieuwe Dacia Dokker Van beginnen bij 6.990 euro voor de 1.6 MPi 85 Basic. De meerprijs van de dCi 75 Basic bedraagt 1.000 euro. De Ambiance-uitvoering in combinatie met de dCi 75-motor is leverbaar vanaf 8.490 euro. De dCi 90 Ambiance is er vanaf 8.990 euro.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM. Alle Dacia-bedrijfswagens worden geleverd inclusief 3 jaar fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 kilometer. De Dacia-dealer hanteert bovendien een garantietermijn van twaalf maanden op alle uitgevoerde reparatiewerkzaamheden.

De Dacia Dokker Van is vanaf 1 mei bij de Dacia-dealer te bestellen en vanaf 18 mei staat de auto in de showroom. Er volgt ook een Dacia Dokker personenwagen uitvoering, waarvan de prijzen begin mei bekend worden gemaakt.

Lees ook:

Dacia Dokker Oostenrijk 09

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 15 april 2013 in Dacia Dokker Tags:Dacia Dokker, Dacia Dokker Van, laadruimte, prijzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten